2006  Anul Sfintei Scripturi –„Citeşte, trăieşte şi vorbeşte despre Cuvântul lui Dumnezeu”

4 – 5 – 6 august 2006

A 18-a prima vineri, prima sâmbătă şi prima duminică în Nuşfalău

În această lună: citim şi trăim din Sfânta Scriptură a doua scrisoare a Sfântului Apostol Paul către Corinteni.

Motto-ul lunii: „Astfel să luminaţi în această lume întunecată, ca oamenii văzând lumina voastră, să-l preamărescă pe Tatăl Ceresc!”

Intenţia comună de rugăciune: îi implorăm pe Regele Păcii şi pe Regina Păcii pentru pace în lume!

Sarcina noastră concretă:vom citi şi răspândi cele două volume ale cărţii „Secretul bucuriei mele” de BM Eva!

I. Nuşfalău: retrospectivă examen de conştiinţă

Pui în practică învăţăturile cereşti pentru a deveni sfânt? Vrei să fii creştinul model al secolului XXI? Eşti creştin care doar posedă bunuri sau creştin darnic? Dacă ai muri acum întâlnirea ta cu Dumnezeu ar fi plină de bucurie? Obişnuieşti să vorbeşti zilnic cu cei din Cer prin rugăciune liberă? Aparţii unei comunităţi spirituale care caută sfinţenia vieţii? Iei în serios sfaturile conducătorului tău spiritual? Ţii legile lui Dumnezeu (cele 10 porunci) în interesul mântuirii tale? Ai început să citeşti şi să trăieşti Sfânta Scriptură, în anul Sfintei Scripturi? Cât la sută din salariul tău oferi pentru cauza Sfântă a Domnului? Ai pornit pe calea sfinţeniei vieţii cu ajutorul lui Isus?

II. Nuşfalău - prezent

·         Învăţătură de la Domnul Isus pentru prima vineri din august 2006

Omenirea se află în prezent într-o mare criză. Cel Rău îşi varsă asupra voastră veninul prin nedreptate, imoralitate, egoism, înşelătorie, păgânism… prin tot ce i-aţi dat în mâna lui prin păcatele voastre. Dorinţa de putere şi de a poseda a ajuns la culme în lume. În prezent vă apasă fumul răutăţii lui Satan (ceea ce şi simţiţi). Vine timpul şi nu este departe când Eu personal voi împrăştia de deasupra voastră (în câteva clipe) fumul celui Rău. Înainte ca aceasta să se întâmple, permit ca omenirea să culeagă ce a semănat. Voi, cei care vă adunaţi în numele Meu, veţi vedea că în ciuda eforturilor sale, cel Rău nu va distruge ceea ce este al Meu. Veţi auzi şi de acum în colo de războaie, molime şi catastrofe. Voi, cei care sunteţi ai Mei, să nu vă temeţi! Acestea sunt scrise toate în Sfânta Scriptură şi trebuie să se împlinească, pentru că aparţin purificării. Puteţi fi siguri că împreună cu Mine veţi triumfa şi veţi fi fericiţi. Nu vă temeţi de cel Rău, pentru că el nu vă poate lua din Mâna Mea, dacă voi nu vreţi! Pe cei care acceptă conducerea Spiritului Sfânt îi pot folosi pentru realizarea Operei Mele. Prin cei care sunt ai Mei se construieşte Lumea Nouă. Dacă ştiţi să daţi dezinteresat, dacă faceţi totul spre Gloria Mea, atunci sunteţi pe cea mai bună cale. Veţi experimenta că Eu nu rămân dator nimănui. Sufletul lipsit de egoism îşi primeşte răsplata bogată de la Mine! Încă nu puteţi înţelege ce înseamnă, faţă de bucuria voastră trecătoare de acum, acea bucurie veşnică pe care am să v-o aduc la întoarcerea Mea. Nu judecaţi pe nimeni, pentru că oricând primii pot ajunge ultimii şi ultimii pot deveni primii! Fiţi copiii luminii, ca să luminaţi în întuneric! Vă binecuvântez cu spiritul lipsei de egoism!

·         Învăţătură de la Sfânta Fecioară pentru prima sâmbătă din august 2006

Dragii Mei Copii care ispăşiţi! În acest Loc Sfânt ales de Noi, vă învăţăm să deveniţi copiii luminii în această lume întunecată şi agitată! Astăzi, în 5 august, vă amintesc cu iubire că este aniversarea declaraţiei Mele de pe acest Munte Sfânt prin care v-am spus: ’Eu sunt mama tuturor religiilor, a tuturor etniilor, a tuturor păcătoşilor cu inima împietrită. Eu sunt mama care vă duce la Fiul Meu Iubit!Azi, din Voia Sfintei Treimi vă dezvălui în mod solemn un secret din care veţi înţelege unul din rolurile mele în Biserică. Gândiţi-vă la staţiunea a XIII-a a Căii Crucii, când pe Fiul Meu, după moartea sa, l-au coborât de pe cruce şi l-am luat în braţele Mele materne. În marea Mea durere sufletească, mi-am vărsat Lacrimile pe Rănile sângerânde ale lui Isus. Aşa au devenit una Lacrimile Mele cu Sfântul Sânge al lui Isus. Astfel am devenit Părtaşa Fiului Meu în Opera de Mântuire. Din moartea Fiului Meu şi din durerea sufletului Meu s-a născut Biserica. În Biserică preoţii Noştrii consacraţi întăresc acestea când, în timpul Sfintei Liturghii, la ofertoriu, toarnă câteva picături de apă în vin, spunând: ’ prin taina acestei ape şi a vinului să devenim părtaşi de Dumnezeirea Aceluia care a binevoit să se facă părtaş de firea noastră omenească ’‘. În fiecare Sfântă Liturghie vinul devine una cu câteva picături de apă; Sângele Sfânt al lui Isus devine una cu Lacrimile Mele; Creatorul devine una cu creatura Sa, în interesul salvării omenirii. Apa în vin simbolizează Lacrimile Mele, pe care Tatăl Ceresc le foloseşte în ultimele timpuri ca prin ele să îndemne sufletele la pocăinţă, iar prin Sfântul Sânge al Fiului Meu să dobândiţi iertarea păcatelor pentru care v-aţi căit. Prin pocăinţă şi iertarea păcatelor deveniţi curaţi, ca să puteţi deveni fii ai luminii. Nu vă temeţi să veniţi la Mine pentru ajutor! Să credeţi că Eu ştiu ce este durerea! Eu sunt împreună cu voi şi vă conduc la Isus, Lumina lumii, ca să fiţi fericiţi o veşnicie!Vă dau binecuvântarea Mea maternă!

·         Învăţătură de la Tatăl Ceresc pentru prima duminică din august 2006

Tată Ceresc! Noi, copilaşii Tăi care ispăşesc, am dori şi astăzi să Te bucurăm. Bunule Părinte, spune ce aştepţi de la noi? Răspunsul Tatălui Ceresc: ”Este foarte frumos din partea voastră că vreţi să fiţi spre bucuria Mea. Am copii care Mă bucură permiţând ca Spiritul Meu Sfânt să-i conducă! Aceşti copii ai Mei construiesc Lumea Nouă aici pe Pământ. Ţineţi minte: ceea ce faceţi aici pe Pământ spre Gloria Mea va rămâne şi în Noua Eră. În schimb, dacă vreţi doar să vă satisfaceţi dorinţele, aceasta nu va avea valoare în faţa Mea. Eu sunt Dumnezeu, nu om, de aceea, în Îndurarea Mea Nemărginită, mai dau o şansă omenirii să se căiască pentru păcate. V-am trimis şi vă trimit cea mai Curată Creatură a Mea, pe Mama lui Isus, care ispăşeşte împreună cu voi, cu lacrimi în ochi din cauza păcatelor omenirii. Cu seriozitate dumnezeiască vă spun: dacă nu ascultaţi  de Maria nu veţi primi alte şanse pentru convertire. Vă spun anticipat că cei care rămân în păcate vor întâlni furia Mea Dreaptă. Cu mare iubire, încă o data îmi avertizez creaturile: părăsiţi-vă păcatele, întoarceţi-vă în Biserică, pentru că voi toţi sunteţi copiii Mei dragi. Nu uitaţi că v-aţi născut pe acest Pământ din Voia Mea! Ca Tată Bun vă spun: întoarceţi-vă la Mine, ca să vă pot face fericiţi. Pe Calea Crucii a vieţii voastre, Mama voastră cerească vă ţine de mână. Nu vă temeţi să veniţi la Mine prin Maria! Pe Isus l-am trimis la copiii Mei păcătoşi pe Pământ, ca să vă Răscumpere de păcatele voastre. Nu pot face mai mult pentru voi, decât ce am făcut până acum prin Isus şi Maria. Să conştientizaţi în fiecare zi: Eu sunt al vostru iar voi îmi aparţineţi!!! Dacă vă convertiţi, dacă veţi lumina, în curând va veni asupra voastră Era Fericită a Iubirii! Vă dau binecuvântarea Sfintei Treimi!!!

   Mărturii în anul Sfintei Scripturi

Mă numesc Zoltán V. S., am 44 de ani şi sunt de profesie inginer electrotehnist. M-am născut la Diosig (judeţul Bihor), într-o familie  catolică. Acum locuiesc împreună cu soţia mea şi fiica noastră la Valea lui Mihai şi conduc o firmă. În copilărie umblam cu regularitate la biserică, în special cu bunica mea. Pe măsură ce treceau anii, găsind mereu motive, am umblat din ce in ce mai rar la biserică. Din căsătoria noastră s-au născut un băiat şi o fată. În jurul anului 2000 ni s-au înmulţit problemele. Atunci am aflat despre comunitatea de ispăşire care funcţiona la Şimian. Acolo am învăţat să luptăm împotriva atacurilor celui Rău. Am învăţat din nou să mă rog. La sfârşitul anului 2003 am retrăit cele scrise în cartea lui Iov, ne-am pierdut în mod tragic fiul în vârstă de 15 ani. Pe lângă marea durere am experimentat şi faptul că Domnul nu permite nimănui cruce mai mare decât poate să ducă. Atunci am simţit în mod deosebit ajutorul comunităţii sufleteşti, prin care am reuşit să rămânem în viaţă. În timpul acestei grele încercări , ascultând de imboldul Spiritului Sfânt, mi-am ales următorul motto: ”Mărire Ţie Doamne, recunoştinţă Ţie Doamne, pentru toate!” Ajungând pe muntele Sfintei Treimi din Nuşfalău, pe lângă grija iubitoare, întăritoare, maternă a Sfintei Fecioare am experimentat prezenţa Sfintei Treimi. În comunitatea de ispăşire am învăţat că dacă avem sufletul curat Isus este în noi; dacă ne iubim unul pe altul Isus este printre noi. Sunt sigur de faptul că pentru cei din Cer, pentru suflete, merită făcut orice sacrificiu, pentru că acesta va avea rezultate mai devreme sau mai târziu. Ce s-a schimbat în viaţa mea datorită influenţei comunităţii de ispăşire? Îmi dau seama mai bine de problemele oamenilor din jurul meu şi unde pot, acolo ajut! S-a schimbat ordinea priorităţii îndatoririlor zilnice. Considerăm că cea mai importantă este rugăciunea în comun de mulţumire – cea de dimineaţă şi cea de seară. Întrucât avem şi acum greutăţi, vă rog să vă rugaţi pentru mine şi pentru familia mea. Şi eu mă rog pentru voi! Motto-ul meu: ”Mărire Ţie Doamne, recunoştinţă Ţie Doamne, pentru toate, chiar şi pentru cruci!”

Mă numesc R. Attila. Am venit de la Valea lui Mihai. Sunt un întreprinzător. M-am născut într-o familie săracă, suntem patru fraţi. Mama ne-a crescut singură. Fiind reformat, am făcut Confirmare. Din păcate cu aceasta legătura mea cu Dumnezeu s-a încheiat. Cu 11 ani în urmă soţia m-a dus pentru prima dată într-o biserică catolică. De curând un prieten de-al nostru ne-a vorbit prima data despre muntele Sfintei Treimi. Din comunitatea de ispăşire mai multe persoane s-au rugat pentru mine şi m-au aşezat în Cele Cinci Răni Sfinte ale lui Isus. Aceasta nu a fost fără rezultat pentru că într-o bună zi am venit şi eu în comunitate, avându-l in inimă pe Isus răstignit. Momentul culminant al convertirii mele a fost când am înţeles că Isus este prezent in Euharistie, în mine şi în aproapele meu. Este de neuitat pentru mine acea mare iubire  cu care m-au înconjurat în comunitate. Pentru mine cea mai mare bucurie este că putem ispăşi împreună cu întreaga familie. Îndrumătorul meu spiritual mi-a spus că, eu fiind reformat, pot să mă întâlnesc cu Isus şi în biserica reformată. Înainte de a lua Cina Domnului, am participat la săptămâna de pocăinţă. Isus mi-a iertat şi mie păcatele şi din acel moment am putut spune: eu sunt al lui Dumnezeu. Unitatea mea cu Domnul Isus a adus fericirea în familia mea. Cum s-a construit acest ”Altar în aer liber”? Într-o zi m-am gândit să-mi cumpăr o maşină. Am urcat pe muntele Sfintei Treimi să cer lumină de la Dumnezeu. De la Spiritul Sfânt am primit răspunsul: ” Tu acum trebuie să dai.” Astfel am acceptat pe muntele Sfintei Treimi construirea Altarului în aer liber. Nu ne-a fost uşor din punct de vedere material, dar am făcut totul spre gloria lui Dumnezeu. Chiar de azi aş vrea să pun în practică învăţătura acestei luni: vreau să fiu fiul Luminii, să dau exemplu bun şi să urmez numai exemplele bune. Vreau să-i iubesc cu credinţă mare pe Domnul Isus şi pe Sfânta Fecioară. Sunt recunoscător întregii comunităţi pentru faptul că am devenit ispăşitor al Domnului!

Motto-ul meu:  ”Sunt fericit, căci  m-a chemat la Masa sa Isus, Mielul lui Dumnezeu!”

III. Nuşfalău– privire în viitor - luna septembrie

Intenţia comună de rugăciune va fi să fim recunoscători  pentru comunitatea noastră de ispăşire şi pentru fiecare comunitate spirituală!

Sarcina noastră concretă va fi: să amenajăm în casele noastre un mic Altar unde să ne rugăm împreună!

Din Sfânta Scriptură vom citi şi vom trăi scrisorile a Sfântului Apostol Paul către: Galateni, Efeseni şi Filipeni.

 (La Nuşfalău învăţăturile din cer  le primesc şi le sistematizează: pr. Csilik  János şi B. Madarász Éva)

Tema de casă din luna august:

”ISUSE AJUTĂ-MĂ SĂ DEVIN FIUL LUMINII: DÂND EXEMPLU BUN ŞI URMÂND

DOAR EXEMPLELE BUNE!