2006 - (2007) - Anul iubirii aproapelui -

”Binele sau răul pe care-l facem aproapelui nostru îl facem lui Isus!”

1 - 2 - 3 decembrie 2006

A 22-a prima vineri, prima sâmbătă şi prima duminică pe muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură: medităm învăţătura Domnului Isus despre Judecata de pe urmă. (M. 25, 31 - 46)

Motto-ul lunii: ”Iubirea lui Dumnezeu se revelează prin iubirea aproapelui!”

Intenţia comună de rugăciune: cerem mijlocirea Sfintei Familii pentru ca părinţii, bunicii şi copiii să devină sfinţi!

Sarcina noastră concretă: în novenă (1-9) şi după aceea luni, miercuri şi vineri renunţăm la televizor.

Salutul comunităţii noastre de ispăşire: ”Maranatha!” (Vino, Doamne Isuse!)

I. Nuşfalău: retrospectivă - examen de conştiinţă

Ce te caracterizează : activismul exagerat sau ”măsură în toate”? Pui accentul pe cantitatea sau pe calitatea rugăciunii? Asculţi de Domnul aşa cum ascultă copilul bun de părinţi? Mergi doar după capul tău sau permiţi Spiritului Sfânt să te conducă? Crezi oare că Domnul este aproape de tine şi atunci când nu-L simţi deloc? Grăbeşti întoarcerea lui Isus printr-o ispăşire plăcută Lui? Eşti Apostol al Speranţei şi în situaţia cea mai disperată? Îi zâmbeşti Domnului cu faptele tale bune? Prin pocăinţa ta te aşezi în mâinile Tatălui Ceresc?

Ai ajutat sufletele din Purgator prin rugăciunile tale şi ale comunităţii tale?

II. Nuşfalău - prezent

·         Învăţătură de la Domnul Isus pentru prima vineri din decembrie 2006

„Acum vreau să vă învăţ cum trebuie să vă iubiţi aproapele! Cei care vor să urmeze învăţăturile Mele şi vor să le pună în practică, trebuie să ştie că cel ce spune despre sine că-l iubeşte pe Dumnezeu, dar nu-şi iubeşte aproapele, îl iubeşte pe Dumnezeu în mod fals. Trebuie să conştientizaţi că Eu sunt prezent în toţi oamenii chiar şi în cei legaţi prin păcatele lor. Dacă Mă căutaţi şi Mă recunoaşteţi în toţi oamenii, atunci aţi păşit pe calea cea dreaptă. Să credeţi că prin iubirea slujitoare îl îndrumaţi pe aproapele vostru într-o direcţie bună. Voi toţi cei care trăiţi pe Pământ sunteţi copiii lui Dumnezeu şi sunteţi fraţi unii altora. Cei care se iubesc ca adevăraţi fraţi experimentează deja aici pe Pământ pacea cerească. Trebuie să ştiţi că drumul care duce în Rai trece prin iubirea aproapelui.

Care este esenţa Crăciunului? Căutarea, găsirea şi transmiterea mai departe a Iubirii!!! Eu M-am născut pe Pământ, în acea lume întunecată şi rece ca să vă aduc Iubirea! Atunci când M-am născut omul abia avea valoare pe Pământ. Trebuia să atrag atenţia omenirii că trăieşte în mare păcat.

Ştiţi de ce vă vorbesc despre întoarcerea Mea? Pentru că în prezent omenirea s-a scufundat atât de adânc încât este capabilă să se autodistrugă împreună cu Pământul dacă nu voi interveni cu marea Mea Iubire şi Îndurare. Nu pot lăsa ca omenirea să piară pentru că am răscumpărat-o de păcate cu scumpul Meu Sânge.

Eu am făcut totul pentru voi! Acum este rândul vostru să vă faceţi partea! Vreau să-i pregătesc pe cei care Mă ascultă pentru întoarcerea Mea. Dar înainte trebuie să vă schimbaţi, să vreţi şi să faceţi numai bine unii altora. Ura din voi se transformă în Iubire şi astfel Împărăţia lui Dumnezeu va fi în voi şi între voi. Dacă veţi trăi aşa, veţi fi cu Mine şi cu Sfânta Mea Mamă şi veţi experimenta deja aici pe Pământ Puterea Iubirii!

Vă binecuvântez cu spiritualitatea iubirii aproapelui!”

·         Învăţătură de la Sfânta Fecioară pentru prima sâmbătă din decembrie 2006

Dragi mei copilaşi! Acum vă spun ce s-a întâmplat cu Noi la naşterea Fiului Meu în Betleem. Atunci când căutam adăpost în noapte, din partea oamenilor am primit umilire, batjocură şi refuz. Pe Mine M-au învinuit mai ales pentru că, însărcinată fiind, am avut curajul să pornesc la drum. Am experimentat că inima oamenilor s-a răcit şi s-a împietrit în lumea lipsită de iubire. Totuşi atunci S-a născut pe Pământ Sfântul Meu Fiu, Iubirea Întrupată. Tatăl Ceresc nu mai putea lăsa ca oamenii să trăiască fără iubire. El L-a trimis pe Fiul Său pe Pământ ca să-i răscumpere pe oameni de păcatele lor şi Iubirea să trăiască între ei. Acum omenirea aproape a redevenit cum era atunci. Din acest motiv vă puteţi aştepta din nou la intervenţia Celor din Cer. În prezent cei mai mulţi oameni nici nu mai ştiu pe cine sărbătoresc de Crăciun şi care este esenţa acestei sărbători. În lumea de acum doar cadourile sunt importante şi se caută ca ele să fie cât mai scumpe. Noi aproape că nu mai avem nimic comun cu acest Crăciun. Ca să înţelegeţi mai bine vă spun o mică întâmplare: ’O mamă, după moartea soţului, şi-a crescut singură în împrejurări grele, în credinţă, cele două fete. Una dintre fete era majoră, iar cealaltă mai mergea la şcoală! Fata cea mare şi-a găsit un post bun şi s-a mutat de acasă. Avea prieteni bogaţi şi a uitat de anii petrecuţi acasă. Crăciunul se apropia! Mama a invitat-o pe fata mai mare împreună cu prietenii ei la cina din seara sfântă. În seara de Crăciun îşi aşteptau oaspeţii lângă bradul împodobit. A sosit doar un poştaş cu un pachet mare şi o scrisoare. În scrisoare fata mai mare scria următoarele: ,Mamă să nu ne aştepţi să venim acasă în seara aceasta pentru că am hotărât împreună cu prietenii să mergem să ne distrăm în noaptea de Crăciun. În locul meu ţi-am trimis un pachet mare !‘ Mama nici nu s-a uitat la cadou, s-a aşezat fără un cuvânt şi lacrimile-i curgeau. Fata mai mică i-a dat un buchet de flori şi a şters lacrimile de pe faţa mamei sale spunând: ,Mamă, tu ne-ai învăţat că degeaba s-a născut Isus la Betleem dacă nu se naşte în inimile noastre. Eu mă rog din inimă în seara aceasta ca pruncul Isus să se nască şi în inima sorei mele şi să ajungă şi ea în Rai.

Dragi copilaşi ispăşitori! Şi Eu aştept de la voi să ştergeţi de pe faţa Mea lacrimile, pe care la vărs din cauza copiilor Mei păcătoşi. Vă rog, rugaţi-vă din inimă pentru omenirea păcătoasă ca Isus să se nască în cât mai multe inimi. Aceasta va fi adevărata iubire a aproapelui din partea voastră. Cel puţin voi să aşteptaţi cu iubire întoarcerea lui Isus, în această lume rece şi lipsită de iubire. Vă dau binecuvântarea Mea maternă!”

·         Învăţătură de la Tatăl Ceresc pentru prima duminică din decembrie 2006

Tată Ceresc! Am vrea şi azi să Te bucurăm! Răspunsul Tatălui Ceresc:

„Când Isus s-a născut pe Pământ ca Dumnezeu - Om, a părăsit Raiul şi acea Lume de Iubire care-L înconjura în Cer. El a îmbrăcat natura omenească şi a devenit în toate asemenea vouă, exceptând păcatul. Isus S-a născut ca prin întreaga Lui viaţă, cu Iubirea Lui, să vă arate calea spre Cer.

Din păcate celor mai mulţi oameni nu le-a trebuit şi nu le trebuie nici azi Iubirea, care este esenţa Crăciunului. În prezent omenirea s-a îndepărtat în aşa măsură de Mine, încât de la sine este incapabilă să Mă regăsească. Din acest motiv am trimis-o pe Pământ pe iubita Mea Fiică, Maria, să vă atragă atenţia - prin apariţiile Ei - să vă întoarceţi pe calea Iubirii, prin: rugăciune, post, pocăinţă… Eu îi voi face foarte fericiţi pe cei care în acest timp de har recunosc şi folosesc posibilităţile pe care le ofer omenirii. Celor care se întorc la Mine prin pocăinţă, le dau o asemenea bucurie la care nici nu au curajul să se gândească acum din cauza păcatelor lor.

Dacă acum inima voastră strigă spre Mine şi îmi cereţi ajutorul, vă ating inima cu Iubirea Mea Îndurătoare astfel că nu veţi mai dori bucuriile acestei lumi. Dar dacă nici acum în ultimele timpuri nu-Mi cereţi ajutorul, vă veţi rupe definitiv de Mine şi veţi aparţine duşmanului pentru veşnicie. Spre marea Mea părere de rău, după moartea voastră veţi vedea pe Cine aţi refuzat. Nu pot face mai mult pentru voi decât ceea ce am făcut prin Isus şi Maria. Cei care nu vor să-Mi aparţină, se vor rupe pentru veşnicie din Inima Mea, unde erau înscrişi la naşterea lor. Gândiţi-vă până mai aveţi timp pentru că în curând Dreptatea Mea dumnezeiască îi va atinge pe toţi cei care refuză Iubirea Mea. Vă rog decideţi-vă pentru Mine şi pentru iubirea aproapelui în interesul fericirii voastre veşnice.

Vă dau binecuvântarea Mea părintească!”

Mărturie în anul iubirii aproapelui

Mă numesc Pr. Şandor Gavril, sunt preot greco-catolic la parohia Cosniciu de Sus. M-am născut într-o familie în care eram şase fraţi printre care o soră geamănă cu mine. Părinţii mei sunt oameni credincioşi, creştini, care merg cu regularitate la biserică. Tatăl meu citea din Sfânta Scriptură în fiecare duminică, după ce se întorcea de la biserică. Şi eu i-am urmat exemplul. Dorinţa de a deveni preot s-a născut în mine deja din copilărie. Eu mă asemăn apostolului Toma. Nu credeam în lucrurile de care nu mă convingeam prima dată. Eram în clasa a şaptea când am auzit despre multele minuni pe care le-a făcut Sf. Anton. Am încercat şi eu, să văd dacă Sf. Anton poate să mă ajute. Cu o anumită ocazie părinţii mei au fost chemaţi la Primărie să ducă certificatele noastre de naştere. Întâmplător certificatul meu a rămas acolo, fără ca cineva să observe. Întreaga familie căuta actul, dar degeaba. Atunci mi-am spus în sinea mea: să vedem, Sf. Anton chiar ne poate ajuta? Am postit timp de nouă zile în cinstea Sf. Anton! Certificatul de naştere nu a fost găsit nici după încheierea postului. Mi-am pus întrebarea: oare nu m-am rugat sau nu am postit bine, sau e totul numai o poveste ceea ce se spune despre Sf. Anton? I-am spus Sfântului Anton pe urmă - Eu am încredere în tine chiar dacă certificatul de naştere nu a fost găsit. În acel moment am auzit că bate cineva la uşă. Un angajat al Primăriei mi-a adus acasă certificatul de naştere. M-am bucurat mult, şi am acceptat că toate întâmplările care se povestesc despre Sf. Anton sunt adevărate. De atunci îl iubesc pe Sf. Anton! După aceasta am început să merg în pelerinaje, la mănăstirea Nicula. Până acum am fost de 25 de ori. Am citit despre minunile Sfintei Fecioare, despre icoana de la Nicula, care a lăcrimat timp de 24 de zile. Papa Pius al IX-lea a declarat acest loc sanctuar marian. Am învăţat în aceste pelerinaje să o iubesc pe Sfânta Fecioară. Monseniorul Vasile Hossu m-a hirotonit şi am fost numit paroh la Cosniciu de Sus. Am fost în multe locuri de pelerinaj, în ţară şi în străinătate. M-am bucurat când m-am întâlnit cu Parintele Csilik si cu Mama Eva. Pentru mine şi Nuşfalău este un loc de pelerinaj!!! Din noiembrie anul trecut până în martie, fără vreun motiv anume, nu am fost la Nuşfalău. În această perioadă am avut un vis. Închipuiţi-vă că eram pe şoseaua care merge de la Şimleu la Nuşfalău, în intersecţia care duce spre muntele Sfintei Treimi. Pe partea dreaptă a drumului era Părintele Csilik iar pe stânga era Mama Eva. Se uitau unul spre altul. Eu eram pe mijlocul drumului şi mă gândeam ca apostolul Toma, să merg sau nu spre părintele şi spre Mama Eva ? Mă gândeam că am mult de lucru, nu am timp, deci voi merge mai departe. Atunci am văzut că în faţa mea era Sfânta Fecioară, cu Pruncul Isus în braţe. Sfânta Fecioară a spus următoarele: „Fiule, fii curajos, pentru că Eu te ajut!” După aceasta m-am apropiat de Sfânta Fecioară. În acel moment Sfânta Fecioară mi L-a pus în braţe pe Pruncul Isus, spunând: „Uite fiule, ţi-L ofer pe Fiul Meu cel Sfânt!” Atunci Părintele János, mama Eva şi o mulţime de oameni au pornit spre mine. Aceasta a fost pentru mine un semn că locul meu este aici! În anul 2000 am avut un accident de maşină, o coliziune frontală. Am putut doar să spun: „Isuse, miluieşte-mă!” Am experimentat că oferirea zilnică are rost, atunci când mă pun în mâinile lui Isus şi ale Mariei. Mulţumesc comunităţii de ispăşire că mă primeşte întotdeauna cu iubire. Pentru cei care spun lucruri neadevărate despre acest loc, despre această comunitate… pentru ei doar să ne rugăm.

Motto-ul meu: „Vreau să fac binele chiar şi acelora care-mi fac răul!”

III. Nuşfalău - privire în viitor - luna ianuarie

Intenţia comună de rugăciune va fi: să ne rugăm pentru unitatea religiilor, pentru iubire şi pace

În Numele Sfintei Treimi mulţumim pentru ispăşirea plină de sacrificii pe care aţi făcut-o în anul care a trecut. Dumnezeu să vă răsplătească!!!

În numele comunităţii noastre de ispăşire vă dorim tuturor un Crăciun Fericit şi un An Nou plin de speranţă !

Să facem totul pentru ca în viitor să creştem în iubirea concretă a aproapelui!!!

Programul de ispăşire pe muntele Sfintei Treimi va continua în 5 - 6 - 7 ianuarie 2007 !

Tema de casă din decembrie:

„ISUSE AJUTĂ-MĂ CA ÎN TOATĂ LUMEA, DAR MAI ALES ÎN CEI DRAGI MIE SĂ TE VĂD ŞI SĂ TE SLUJESC PE TINE!