2008 (2009) – ANUL CUNOAŞTERII LOCURILOR DE PELERINAJ – DECEMBRIE

”Să trăiţi timpul sfânt al pelerinajului vostru pământesc în iubirea lui Dumnezeu şi a aproapelui!”

A 51 -a întâlnire lunară de rugăciune în Nuşfalău pe muntele Sfintei Treimi

 

Din Sfânta Scriptură să medităm şi să trăim cele două scrisori ale sfântului apostol Petru.

Motto-ul lunii: „Voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni.” (Mt.24,44) Intenţia comună de rugăciune: să ne gândim la anul 2008

Sarcina noastră concretă va fi: să aşezăm coroniţa de advent pe altarul casei noastre şi măcar în duminicile adventului să ne rugăm şi să cântăm împreună, aşteptând cu bucurie a doua venire a lui Isus.

Mesajul Spiritului Sfânt din decembrie 2008

 „Dragii mei! Înainte de sărbătoarea Pruncului din Betleem, vreau să vă vorbesc despre întoarcerea Lui în glorie.

Isus vrea să triumfe înainte de întoarcerea sa, în primul rând în vieţile voastre prin prezenţa Sa permanentă şi între voi prin iubirea voastră reciprocă. Permiteţi-mi ca prin învăţături cereşti să vă formez în fiecare zi, individual şi în comunitate.

Din păcate, înainte de venirea Fiului Omului, aproape întreaga omenire se va învălui în renegarea lui Dumnezeu, refuz, revoltă, ură, într-un cuvânt în întunericul păcatului. Dacă Isus se naşte în voi datorită pocăinţei, şi Isus creşte în voi datorită vieţii voastre virtuoase, să nu vă temeţi de întoarcerea Lui.

Acum trebuie să fie timpul sfânt al speranţei şi al aşteptării. Una dintre cele mai importante sarcini ale voastre în ultimele timpuri trebuie să fie lepădarea de păcate şi ispăşirea pentru întreaga omenire. Durerea nesfârşită a acestor ultime timpuri, marile încercări ale prezentului, repetarea refuzării lui Isus, ceea ce trăiţi, sunt semne ale ultimelor timpuri, care pregătesc naşterea Erei Noi.

Când pe cer va apărea şi va străluci Crucea, va fi pentru voi semnul sigur şi final că Isus revine în curând pe Pământ. Trebuie să ştiţi că a doua venire a lui Isus va fi asemănătoare cu prima şi va avea loc înainte de Judecata de Apoi. Isus se va întoarce pe neaşteptate pe Pământ ca să înceapă împărăţia dumnezeiască în inimi şi în lume. Aveţi grijă, nu permiteţi ca în ultimele timpuri,  profeţii falşi să vă ducă în eroare spunând momentul exact al întoarcerii lui Isus, trezind în voi nelinişte şi teamă.

Să nu vă miraţi dacă numai apostolii ultimelor timpuri vor anunţa întoarcerea în glorie  a lui Isus. Meditaţi în fiecare zi la întrebarea: oare, când vine Fiul Omului, va mai găsi credinţă pe Pământ?

Să credeţi că Isus, care s-a înălţat la Cer, va veni din nou, aşa cum s-a ridicat la Cer în văzul apostolilor.

La întoarcerea Sa, Isus va închide Iadul, va lega balaurul ca să nu mai poată duce în eroare persoanele şi naţiunile. Atunci, creaturile Mele care se căiesc vor împlini perfect Voia lui Dumnezeu, vor trăi preamărind permanent şi vor domni împreună cu Isus o mie de ani pe Pământ. Acest eveniment extraordinar va fi deodată cu noile Rusalii - revărsarea Mea asupra lumii întregi şi purificarea acesteia.  Va fi triumful Iubirii Inimii Îndurătoare a lui Isus şi a Inimii Neprihănite a Mariei, care va deschide în faţa omenirii întregi o Nouă Eră, o Nouă Civilizaţie, Era Iubirii.

Isus va reveni în curând şi îşi va arăta puterea dumnezeiască, îl va mătura cu suflarea Sa pe cel Rău, va reînnoi totul şi va aduce paradisul, Cerul Nou şi Pământul Nou.

Vă recomand cu iubire ca salutul vostru în ultimile timpuri să fie: Maranatha! Vino Doamne Isuse! Să aveţi grijă nu doar să-l chemaţi, ci să-L şi aşteptaţi pregătiţi pe Isus să revină pe Pământ, căci va reveni când nici nu vă gândiţi!

Vă binecuvântez cu spiritualitatea aşteptării pline de speranţă!!!”

(Mesajele le primim în Nuşfalău, prin intermediul  Évei B. M. şi a pr.Ioan Cs.)

Mesajele din Nuşfalău în limba română le găsiţi pe internet la: www.muntelesfinteitreimi.ro

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-260-670508, 0040-768-712723

Tema de casă pentru luna decembrie

VOM EXERSA ÎNTRE NOI SALUTUL: MARANATHA!

VINO DOAMNE ISUSE!!!

Privire în viitor – luna ianuarie 2009:

Intenţia comună de rugăciune: vom lucra pentru unitatea în iubire şi vom striga împreună spre Sfânta Treime pentru unitatea în credinţă!

Sarcina noastră concretă va fi:  în perioada 18-25 ianuarie vom oferi liturghiile noastre zilnice pentru unitatea între religii şi naţiuni.

Mulţumim tuturor membrilor comunităţii de ispăşire pentru toate jertfele pe care le-au adus în anul 2008 pentru salvarea sufletelor.

Vă dorim un Crăciun plin de Iubire şi un An Nou plin de viaţă nouă.

 

Apariţiile Sfintei Fecioare la Guadalupe (cronologia evenimentelor a 477 de ani!)

 

Să medităm împreună care sunt urmările atunci când o persoană ascultă de Sfânta Fecioară!!!!

9-10  dec. 1531– colina Tepeyac - prima, a doua şi a treia apariţie a Sfintei Fecioare indianului Juan Diego (57 ani), care mergea la sărbătoarea Conceperii Imaculate în cursul săptămânii (sâmbătă) la biserica aflată la o distanţă de 15 km.

12  dec. 1531– a patra apariţie pe Tepeyac şi primirea imaginii miraculoase a Sfintei Fecioare pe tilma (şorţul) lui Juan Diego,  în prezenţa episcopului Zumarraga. Mama lui Dumnezeu apare în Tolpetlac lui Juan Bernardino, care era grav bolnav de ciumă şi-l vindecă. Acestuia, Fecioara Maria i-a dezvăluit numele Ei: „ Eu sunt Sfânta perfectă, Fecioara Maria Imaculat Concepută!”

26 dec. 1531 – Imaginea Sfintei Fecioare a fost dusă în procesiune solemnă din capela episcopului (unde mii de azteci au cinstit-o pe Sfânta Fecioară) în micuţa capelă construită pe Tepeyac. Un bărbat mexican, rănit mortal de o săgeată rătăcită, se vindecă în faţa imaginii Sfintei Fecioare.

1538 – 9 milioane de indieni acceptă credinţa catolică ca rod al imaginii Sfintei Fecioare .

1544 – ca urmare imediată a pelerinajului copiilor  pe Tepeyac dispare epidemia ucigaşă în care au murit  12000 de oameni.

1548 – moare Juan Diego, pe Tepeyac, la 74 de ani.

1557 – arhiepiscopul Mexicului confirmă din partea Bisericii veridicitatea apariţiilor.

1629 – inundaţii distrugătoare în Mexico City, în care mor 30000 de locuitori. Imaginea miraculoasă a Sfintei Fecioare este dusă în pelerinaj cu vaporul, de pe Tepeyac în bazilica oraşului, unde este păzită până la trecerea inundaţiilor.

1709 – sfinţirea solemnă a primei bazilici construite în cinstea Sfintei Fecioare de Guadalupe , pe colina Tepeyac.

1736 – o epidemie de tifos mătură Mexicul ucigând 700000 de oameni. Când Sfânta Fecioară este rugată să fie patroana ţării, epidemia se opreşte.

12 dec. 1737 – aniversarea zilei primirii imaginii miraculoase a Sfintei Fecioare; din recunoştinţă ziua este declarată sărbătoare bisericească şi laică.

1754 – papa Benedict al XIV-lea o declară pe Sfânta Fecioară patroana Mexicului.

1791 – rama imaginii Sfintei Fecioare este curăţată cu acid. Acesta s-a vărsat din greşeală pe imagine, dar imaginea a rămas intactă în mod miraculos.

12 oct. 1895  – papa Leon al XIII-lea permite prima încoronare a imaginii Fecioarei de Guadalupe.

24  aug. 1910 – Sfântul papă Pius al X-lea o declară pe Sfânta Fecioară patroana Americii Latine.

14 noi. 1921 – duşmani ai Bisericii fac să explodeze o bombă sub imaginea Sfintei Fecioare. Imaginea a rămas intactă.

1946. – cercetările dovedesc că pe imaginea miraculoasă nu se găseşte nici o urmă de pensulă, ceea ce confirmă clar că imaginea Sfintei Fecioare nu este o pictură.

1962. – Dr. Charles Wahling, oftalmolog şi optician din New York studiază imaginea mărind-o de 25 de ori. A descoperit în ochii Sfintei Fecioare imaginea reflectată a trei persoane (portretele).

31 mai 1966 – papa Paul al VI-lea trimite un trandafir de aur Sfintei Fecioare de Guadalupe.

Ian. 1979 – papa Ioan Paul al II-lea - primul papă care vizitează sanctuarul Sfintei Fecioare la Guadalupe.

19 sept. 1985 – Mexico City şi împrejurimile sale sunt zguduite de un cutremur îngrozitor, care are ca rezultat 500 de case distruse şi 30.000 de victime. Bazilica şi imaginea miraculoasă rămân intacte şi de această dată.

6 mai 1990 - papa Ioan Paul al II-lea îl declară fericit pe Juan Diego în biserica Sfintei Fecioare din  Guadelupe şi la 31 iulie 2002 îl canonizează.

 

Observaţii:

·         Avem în casele noastre un colţ de rugăciune în cinstea lui Isus şi a Mariei?

·         Guadalupe – semnificaţie : „am călcat în picioare şarpele!”

·         Bazilica Sfintei Fecioare de la Guadalupe este a doua ca mărime, după bazilica Sfântul Petru.

·         Anual aprox. 20 de milioane de pelerini o vizitează pe Sfânta Fecioară la Guadalupe.

·         Acolo unde a apărut Sfânta Fecioară, a izbucnit brusc un izvor miraculos, datorită căruia se vindecă foarte mulţi bolnavi.

·         Sărbătoarea Fecioarei de la Guadalupe este pe 12 decembrie, ziua primirii imaginii miraculoase.

·         Vă recomand să faceţi novene, pentru intenţiile voastre bune, în cinstea Sfintei Fecioare, pe parcursul lunii decembrie.

·         Să ascultăm şi noi de Sfânta Fecioară cum a făcut Juan Diego! Vom vedea că vor fi urmări miraculoase atât în noi cât şi în jurul nostru!!!

(Pr. Csilik János-noiembrie 2008)