2006  Anul Sfintei Scripturi –„Citeşte, trăieşte şi vorbeşte despre Cuvântul lui Dumnezeu”

1 – 2, 7  iulie 2006

A 17-a prima vineri, prima sâmbătă şi prima duminică în Nuşfalău

În această lună: citim şi trăim din Sfânta Scriptură prima scrisoare a Sfântului Apostol Paul către Corinteni.

Motto-ul lunii: „Voinţa lui Dumnezeu este să fiţi sfinţi!”

Intenţia comună de rugăciune: ne rugăm pentru conducătorii Bisericii şi ai statelor, ca ei să devină sfinţi.

Sarcina noastră concretă: cu ajutorul lui Dumnezeu renunţăm la cel puţin un viciu dăunător, care ne periclitează sănătatea, viaţa (ţigări, cafea, băuturi alcoolice, droguri, dependenţă de medicamente, …)!

I. Nuşfalău: retrospectivă examen de conştiinţă

Ce este cel mai important pentru tine: dobândirea celor nepieritoare sau a celor trecătoare? Eşti recunoscător lui Isus pentru iertarea păcatelor tale? Prin citirea Sfintei Scripturi l-ai cunoscut mai bine şi l-ai iubit mai mult pe Isus? Vizitezi şi susţii material locurile de pelerinaj din ţara noastră? Trăieşti cu răbdare purificarea ta prin suferinţă? Timpul de har pe care-l ai la dispoziţie îl foloseşti numai pentru bine? Acum eşti pregătit pentru întâlnirea cu Domnul Isus? În locuinţa ta există un mic Altar unde obişnuieşti să te rogi? Crezi că poţi avea parte de Protecţie cerească dacă te aşezi zilnic pe tine şi pe cei dragi ţie în cele două Inimi Sfinte? Te întristezi din cauza criticilor sau le oferi pentru convertirea celor care te critică? Ai învăţat să gândeşti, să vorbeşti şi să faci numai bine?

II. Nuşfalău - prezent

·         Învăţătură de la Domnul Isus pentru prima vineri din iulie 2006

Zilele trecute Domnul Isus mi-a spus următoarele:

”Voi primiţi, în acest Loc Sfânt ales de Noi, învăţături pe care, dacă le puneţi în practică, puteţi deveni sfinţi. Ascultând de Noi, puteţi avea parte de acel mare har, de a fi asemănători primilor creştini. Depinde doar de voi cum folosiţi timpul scurt care vă mai stă la dispoziţie. Să credeţi că dacă vreţi, cu ajutorul Meu dumnezeiesc, puteţi deveni sfinţi, pentru că la aceasta sunteţi chemaţi.

Cum puteţi deveni sfinţi? Legat de aceasta vă spun o pildă.

Un om de afaceri călătorea plin de sine spre casă în maşina lui scumpă. Îşi spunea: sunt mulţumit de mine; sunt sănătos; mi-am terminat munca cu succes; am atâţia bani încât pot să cumpăr tot ce vreau, … nu-mi lipseşte nimeni şi nimic. În scurt timp a suferit un accident şi a ajuns la Mine. Ajungând înaintea Mea, în trupul lui spiritual – cu inima şi mâinile goale – a fost foarte surprins pentru că nu ştia aproape nimic despre Mine.  Stând în faţa Mea, şi-a dat  seama că ceea ce a strâns pentru sine pe Pământ nu avea nicio valoare. A recunoscut că,în viaţa lui pământească, a considerat că toate i se datorează numai lui şi pe toate le-a făcut numai pentru propria glorie. După o asemenea viaţă nu avea ce să-mi dea Mie. Mi s-a făcut milă de acest om. În prezenţa lui m-am gândit că, din păcate, pe Pământ trăiesc destul de mulţi ca el. De aceea l-am trimis înapoi în viaţa pământească să vorbească oamenilor despre Mine şi aşteptările Mele. Trebuie să ştiţi că  acest om s-a bucurat foarte mult, pentru că i-am mai dat o posibilitate să-şi repare omisiunile. În viaţa pe care a reprimit-o în dar a căutat doar  să-Mi facă tot mai multă bucurie. Ştia deja că trăind altfel următoarea noastră întâlnire va fi plină de bucurie! Oare voi cei care ascultaţi acum învăţăturile Mele trăiţi în aşa fel încât să vă bucuraţi de întâlnirea cu Mine? Sau  ascultaţi doar învăţăturile şi nu le transformaţi în fapte? Aveţi grijă să nu păţiţi şi voi ca acest om, care după moartea sa neprevăzută a ajuns în faţa Mea! Să nu fiţi siguri că veţi mai avea posibilitatea să vă reparaţi omisiunile! Voi, cei care veniţi pe acest Munte Sfânt ales de Noi, aveţi o răspundere mai mare, pentru că ştiţi despre Noi şi aşteptările noastre. Nu uitaţi: cine vrea să-şi păstreze viaţa, averea, … în această lume, o va pierde; dar cine pentru Mine îşi pierde viaţa, averea,… o va salva pentru viaţa veşnică!

Vă rog: fiţi sfinţi, aşa cum şi Tatăl vostru Ceresc este Sfânt!

·         Învăţătură de la Sfânta Fecioară pentru prima sâmbătă din iulie 2006

Zilele trecute Sfânta Fecioară mi-a adus la cunoştinţă următoarele:

”Eu, ca Mama voastră cerească, vă atrag atenţia în aceste ultime timpuri să preţuiţi mai mult comuniunea cu Sfânta Treime, ca datorită Lor să deveniţi sfinţi. Ei au fost cei care au condus viaţa Mea. Sfânta Treime a umplut deplin inima Mea. Vă mai rog să iubiţi şi comunitatea frăţească. Să nu acceptaţi părtăşia cu cei necredincioşi. Pentru ei rugaţi-vă! Să ştiţi că evenimentele care se întâmplă acum în jurul vostru arată că vă apropiaţi de marele avertisment şi în marea Lumină dumnezeiască vă veţi vedea întreaga viaţă! Acesta va fi un mare har pentru întreaga omenire, care nu poate fi evitat de nimeni dintre cei care trăiesc pe Pământ. De aceea examinaţi-vă fidelitatea faţă de cei din Cer şi căiţi-vă pentru păcatele voastre! În zilele voastre, dacă vreţi să rămâneţi în siguranţă şi să ajungeţi la ţintă, vă recomand să aparţineţi de o comunitate spirituală care tinde spre sfinţenia vieţii.

Legat de aceasta vă spun o pildă. Într-o ţară cu deşert, la cererea turiştilor, s-a organizat  o excursie pe jos până la o oază. Conducătorul le-a spus turiştilor ce să ducă cu ei în excursie, ca să reziste pe drumul greu. Înainte de pornire o persoană a ieşit din grupul organizat spunând: ‚eu nu doresc să merg cu acest grup. Eu vreau să merg singur până la oază pe o cale mai scurtă pe care am mai mers şi altă dată’. Neascultând de rugăminţile conducătorului a pornit din nou singur spre oază pe propria răspundere. Şi turiştii au încercat să-l convingă să renunţe să mai facă pe eroul, dar acest om le-a cerut să înţeleagă că el le ştie pe toate mai bine decât toţi ceilalţi. Pe drum i-a prins o furtună de nisip. Cei care erau împreună s-au prins unii de alţii ajutându-se reciproc, şi-au acoperit capetele, au supravieţuit în timpul greu şi au ajuns cu bine la ţintă. Cel care a mers singur nu şi-a acoperit capul în furtună, ochii şi gura i s-au umplut cu nisip şi a murit sufocat în deşert.

Să nu uitaţi niciodată această pildă. În aceste ultime timpuri nu se recomandă să avansaţi singuri pe calea spirituală. Veţi avea nevoie unii de ajutorul celorlalţi. Şi Fiul Meu şi-a trimis apostolii câte doi în lume. Va fi indispensabilă pentru voi comunitatea spirituală, pentru că singuri nu veţi putea filtra şiretlicurile celui Rău şi veţi cădea în capcanele lui, lucruri aparent bune. Pentru viitorul vostru vă spun: împreună sunteţi în siguranţă, singuri sunteţi în pericol. Cer binecuvântarea Sfintei Treimi pentru voi!”

·         Învăţătură de la Tatăl Ceresc pentru prima duminică din iulie 2006

L-am întrebat pe Tatăl Ceresc cu ce am putea să-l bucurăm în această lume care şi-a părăsit credinţa?

”Voi, creaturile Mele vreţi cu adevărat să Mă bucuraţi? Trebuie să ştiţi: acesta este cel mai frumos lucru din partea voastră. Prin viaţa voastră care Mă bucură, puteţi atenua supărarea îndreptăţită pe care o simt din cauza păcătoşilor. Vă spun cu părere de rău, că sunt foarte mulţi în lume care nici nu Mă bagă în seamă! Din păcate, în cazul în care le merge rău, consideră că Eu sunt de vină. Acum daţi-mi voie să vă pun Eu o întrebare: după părerea vostră la ce se pot aştepta acei cetăţeni care nu respectă legile ţării lor? Aşa-i că toţi cei care fac ilegalităţi mai devreme sau mai târziu nu pot evita pedeapsa! Este lucrul cel mai natural în ţara voastră pământească. Eu, prin Isus v-am anunţat legile Împărăţiei Mele dumnezeieşti. Am promis tuturor celor care ascultă de Mine că vor fi locuitorii fericiţi ai Împărăţiei Mele. Gândiţi-vă, voi câte porunci respectaţi din aşteptările cerute de Mine? După părerea voastră care ţară poate supravieţui dacă nu sunt respectate legile aduse de conducători şi cetăţenii fac ce vor? O asemenea ţară mai de vreme sau mai târziu se prăbuşeşte.

Spun celor care sunt ai mei: pentru voi care respectaţi legile Împărăţiei Mele voi purifica această lume, în care trăiţi. Datorită celor care sunt ai Mei mai dau o ultimă şansă omenirii, dacă se întoarce la poruncile Mele. Vă rog să nu vă plângeţi pentru ce se întâmplă în zilele voastre, cu voi şi în jurul vostru. Trebuie să ştiţi acestea fac parte din purificarea voastră, căci acest proces a început deja.

Vă promit, în Îndurarea Mea Nemărginită şi avându-i în vedere pe ai mei că mă voi apleca încă odată la creaturile Mele.Pe cei care se întorc la Mine cu pocăinţă îi voi îmbrăţişa şi îi voi face să simtă Îubirea Mea Paternă. În cazul în care omenirea refuză Iubirea pe care o ofer, pentru ea nu va mai fi amânare.

Vă rog să mergeţi cu statornicie pe calea strâmtă a poruncilor Mele, ca astfel să deveniţi sfinţi.

·         Mărturie în anul Sfintei Scripturi

Mă numesc C. Francisc. Am 38 de ani şi sunt căsătorit. Avem trei copii şi îl aşteptăm pe al patrulea. Lucrez ca director de marketing. Dumnezeu m-a condus în viaţă într-un mod unic. Din păcate ca şi tânăr am ajuns foarte departe de Dumnezeu. În asemenea împrejurări, la vârsta de 15 ani, Dumnezeu a permis în viaţa mea o boală incurabilă. Încercând să vindec epilepsia am umblat prin toată Europa. Umblând din spital în spital, Domnul, prin suferinţă, mi-a purificat inima şi a transformat-o în teren roditor pentru primirea Cuvintelor Lui. Întors în România, l-am căutat pe Dumnezeu la: baptişti, penticostali, adventişti şi în final la catolici. M-am înscris la facultatea de teologie. Cu toate că mergeam zilnic la Sfânta Liturghie, trăiam totuşi departe de Dumnezeu. Atunci vărul meu mi-a spus: ”dacă citeşti şi împlineşti Cuvântul lui Dumnezeu, ajungi în Rai şi acolo vei fi de o sută de ori mai fericit decât pe Pământ”. După aceea, citind cu regularitate Sfânta Scriptură, simţeam nevoia să devin Biblie vie. Atunci l-am cunoscut pe conducătorul meu spiritual, care m-a invitat în comunitatea de rugăciune. Am început să merg la Şimian, la şcoala Sfintei Treimi, unde am făcut spovada generală şi m-am oferit deplin Sfintei Fecioare. După spovada generală, când părinţii spirituali s-au rugat pentru mine, mi-au transmis următorul mesaj de la cei din Cer: ”Sfânta Treime îţi spune: tu eşti vindecat, dar fie ţie după credinţa ta!” În timpul rugăciunii am simţit că Isus şi Sfânta Fecioară mă ţineau de mână; s-a coborât asupra mea Sfânta Treime şi după 15 ani M-au vindecat de epilepsie. De atunci am trăit în sănătate şi recunoştinţă. Mulţumesc Domnului şi pentru unul din copiii mei pe care l-a salvat de la înec prin surioara în vârstă de 4 ani. Din recunoştinţă pentru harurile primite, în fiecare lună dau zeciuială din salariul meu pentru Cauza Sfântă a Domnului!!!

Motto-ul meu: ”Doar în curăţie şi doar în Domnul merită să trăieşti!”

III. Nuşfalău– privire în viitor - luna august

Sarcina noastră concretă va fi: vom citi şi răspândi volumul unu şi doi al cărţii ”Secretul bucuriei mele” de B.M.Eva. Astfel ne vom pregăti pentru a 19-a aniversare a carismei!

(La Nuşfalău învăţăturile din cer  le primesc şi le sistematizează: pr. Csilik  János şi B. Madarász Éva)

Tema de casă din iulie:

”ISUSE, PRIN SFÂNTUL TĂU SÂNGE, DĂ INIMII MELE DORINŢA SFÂNTĂ DE A PORNI PE CALEA SFINŢENIEI VIEŢII!”