2011 – ANUL CUNOAȘTERII ȘI TRĂIRII SĂRBĂTORILOR – MARTIE

”Fericit este poporul care poate sărbători și poate umbla în lumina Feței Tale Doamne!” (Ps88.16)

A 78-a întâlnire lunară de rugăciune în Nușfalău pe muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să medităm evanghliile de duminică și sărbători! (Mt. 1; 4; 7; 17; Lc.1; I. 4) 

Motto-ul lunii: „ Iată slujitoarea Domnului! ” (Lc. 1,37)

Intenția comună de rugăciune: să ispășim pentru distrugerea planului celui Rău și realizarea Planului lui Dumnezeu!

Sarcina noastră concretă va fi: „Când aprobați să spuneți: Da! Când refuzați să spuneți: Nu! Restul este de la cel Rău!”

Mesajul extraordinar al Sfintei Fecioare în martie 2011

„Dragi copii ispășitori! Înainte de Marele Avertisment vă rog să încercați să trăiți atât de serios acest Post Mare de parcă ar fi ultima posibilitate de pregătire din viața voastră. În prezent, marea parte a omenirii este ca un muribund care trebuie șocat pentru a se trezi din abisul păcatelor sale. De acum, cei care în urma mesajelor Mele șocante se vor schimba, vor rămâne în viață, iar cei insensibili vor muri. În aceste ultime timpuri în care vă aflați să luați și mai în serios cererile Mele, căci ele vor mântuirea voastră.

Învățați să spuneți Da Voinței lui Dumnezeu care se referă individual la voi! Eu am spus da celui mai mare dar al Tatălui Ceresc, întrupării lui Isus, harului zămislitor al Spiritului Sfânt și minunatului mesaj al arhanghelului  Gabriel. Dumnezeu are un plan individual cu fiecare persoană și comunitate. Pe acesta îl recunoașteți în rugăciune și îl puteți împlini cu ajutorul lui Dumnezeu. Eu vă mulțumesc în Numele Sfintei Treimi că ați spus da vieții de ispășire, salvării sufletului vostru și al altora. Trebuie să știți că micile comunități sunt cea mai mare binecuvântare a lui Dumnezeu pentru întreaga Biserică și pentru omenire, iar răsplata pentru acestea nu va lipsi. Eu vă spun că ispășirea serioasă, consecventă și jertfelnică nu doar îl orbește pe cel Rău, nu doar îl îngenunchează, ci îi și distruge planul.

Învățați să spuneți Da în fiecare seară examinării sincere de conștiință! Înainte de culcare gândiți-vă că oricare noapte poate fi ultima pentru voi și patul vostru poate deveni sicriu pentru voi până dimineață. În acest timp sfânt, plin de har luați cartea de rugăciune și pe baza oglinzii spirituale examinați-vă sufletul. Dacă cereți ajutorul Spiritului Sfânt pentru examinarea conștiinței, El, ca o rază de soare care pătrunde în sufletul vostru, va indica și cel mai mic păcat pe care-l aveți. Niciodată să nu vă gândiți că examinând conștiința altora careva dintre voi va deveni mai bun. Dacă vă veți condamna în fiecare seară păcatele pe care le recunoașteți concret, Cristos Înviat nu vă va condamna nici la Paști, nici după încheierea vieții voastre!

De asemenea vă rog să învățați să spuneți Da în fiecare seară, înainte de culcare pocăinței depline! Aceasta se face spunând: ‘Dumnezeul meu, Te iubesc, te rog iartă-mi toate păcatele‘. Prin pocăința deplină harul extraordinar al Spiritului Sfânt va lucra în sufletul vostru, și vă va anula toate păcatele. Faceți pocăință deplină de fiecare dată când: porniți la drum, sunteți în pericol, și în mod special în ora morții voastre. În viitor veți avea mare nevoie și de aceasta!

În ultimele timpuri învățați să spuneți Da căinței sincere! Persoana în a cărui viață nu este îmbunătățire, schimbare pozitivă, renunțare serioasă la păcat, nu are nici căință adevărată. Fără căință sinceră, nu există iertare! În căința sinceră, care nu este în primul rând opera sentimentelor, ci a voinței voastre, se regăsește renunțarea deplină la păcat și întoarcerea deplină spre Dumnezeu. Lacrimile celor care se căiesc cu adevărat sunt ca apa sfințătă, prin care au parte de binecuvântarea extraordinară a lui Dumnezeu.

Până când aveți timp învățați să spuneți Da hotărârii ferme, prin care spuneți Nu tuturor păcatelor și ocaziilor de a păcătui. Gândiți-vă la Sfântul Sebastian, care în Numele lui Dumnezeu a promis unui dregător roman bolnav că se va vindeca dacă își distruge idolii. Cum dregătorul nu a vrut să renunțe la unul dintre idolii săi preferați, pe care l-a primit de la mama sa, a rămas bolnav și a murit. Din păcate foarte mulți păcătoși, care nu vor să renunțe la păcatele lor preferate, pățesc așa, rămân toată viața robii celui Rău, și nu pot fi prietenii lui Dumnezeu și moștenitorii Împărăției Lui. Dumnezeu vă cere să evitați și ocaziile de a păcătui. Cei care, în ciuda faptului că se spovedesc cu regularitate, totuși nu vor să evite ocaziile de păcat – prietenul bețiv, jucătorul de jocuri de noroc, partenerul de imoralitate – devin mai răi ca înainte! Vă mai rog să observați și cauza păcatelor voastre, rădăcina lor. Dacă nu veți face așa puteți păți ca cel care taie buruiana dar îi lasă rădăcina în pământ.

În timpul sfânt al Postului Mare să învățați să spuneți Da sfintei spovezi sincere. Gândiți-vă la păgâni, care își mărturiseau păcatele în cimitirul de păcate și le îngropau într-o groapă. Evreii își spuneau păcatele în prezența preotului lasându-le să cadă asupra țapului ispășitor. În spovadă aveți posibilitatea să vă ușurați sufletul, să primiți sfaturi, dezlegare și atenționare. Dacă vreți să aveți o spovadă bună, mărturisiți-vă  propriile păcate și nu păcatele altora, evitați scuzele și porniți pe calea schimbării pozitive, a sfințeniei vieții.

Ca încheiere vă atrag atenția să luați în serios semnele timpurilor. Dumnezeu vă atenționează printr-o serie de semne, că această lume păcătoasă se îndreaptă spre sfârșit. Dumnezeu vă atenționează pe voi, aleșii săi prin vreme, suferințe, catastrofe... Prin semnele interioare și exterioare Dumnezeu vrea să vă oprească să mergeți pe calea spre osândă. Eu vă rog când vedeți și auziți în lume semnele, să spuneți din toată inima: ‘Isuse, Fiul lui David, ai milă de noi sărmanii păcătoși ‘!

Sfânta Treime vă binecuvântează prin Mine cu harul morții sfinte!”

Tema de casă pentru luna martie:

„DOAMNE, ÎNVAȚĂ-MĂ SĂ SPUN DA PENTRU TOT BINELE ȘI NU PENTRU TOATE PĂCATELE!”

ORIGINEA ȘI MESAJUL SĂRBĂTORII BUNEI VESTIRI (25 MARTIE)

 

Începând cu secolul al V-lea, cu nouă luni înainte de Crăciun Biserica a ținut sărbătoarea cu numele annuntiatio (vestirea) și incarnatio (întruparea), care se referea la salutul îngerului și la întruparea Cuvântului pe baza evangheliei după Luca 1,26-38. În acea zi s-au împlinit profețiile mesianice, când la împlinirea timpurilor Dumnezeu l-a trimis pe arhanghelul Gabriel la Fecioara din Nazaret. Aceasta este sărbătoarea pe care o ținem la vestirea conceperii Domnului. În această zi la Crezul din Sfânta Liturghie, ne plecăm genunchiul la propoziția despre întrupare, iar dacă cântăm Crezul îngenunchem.

Această sărbătoare este ziua darurilor! În această zi am primit una dintre cele mai iubite rugăciuni, rugăciunea „Bucură-Te Marie”. Îngerul ne-a învățat, iar îngerului i l-a dat însuși Dumnezeu. În această zi am primit-o pe Sfânta Fecioară ca Mamă. Ea devenind Mama lui Isus, a devenit și Mama noastră, care suntem membre ale lui Cristos. În mod mistic Fecioara Maria, ne-a purtat pe toți în sânul Ei. În această zi L-am primit pe Isus  și prin El Mântuirea, învierea și Raiul. Cu siguranță simțim că în această zi și noi trebuie să Le dăm ceva lui Isus și Mariei. Să spunem cu bucurie în rugăciune: „Doamne, sunt aici, mă ofer ție deplin, așa cum sunt!”

Această sărbătoare este ziua liniștii! Dumnezeu lucrează și în liniște. E bine să știm și noi acest lucru. Cele mai importante evenimente ale vieții noastre se desfășoară în inimile noastre, nu le cunoaște nimeni, doar dacă vrem să vorbim despre ele. Se întâmplă multe cu omul de la nașterea sa, până la moarte, dar cele cu adevărat importante se petrec în liniștea inimii, pentru că acolo spune omul da sau nu lui Dumnezeu. Și aceasta întotdeauna este un eveniment istoric, cu mult mai important decât pașii pe Lună.

Această sărbătoare este ziua Da-ului spus! Tatăl Ceresc a spus Da dăruirii; Isus a spus Da întrupării; Spiritul Sfânt a spus Da zămislirii supranaturale; arhanghelului Gabriel a spus Da transmiterii celei mai bune vești și Sfânta Fecioară a spus Da acceptării lui Isus! Dumnezeu ne-a creat liberi. Putem spune Da și Nu lui Dumnezeu acceptând urmările. Așa cum Domnul aștepta Da-ul Mariei la vestirea întrupării, Dumnezeu așteaptă și Da-ul nostru. Trebuie să-I spunem Da lui Dumnezeu nu doar cu vorba, ci cu viața noastră plăcută Lui.

Acum să ascultăm împreună lauda Sfintei Fecioare din omilia Sfântului Bernard! „Fecioară Sfântă! Ai auzit că vei concepe și vei naște un Fiu? Ai auzit că nu va fi de la bărbat, ci prin minunea Spiritului Sfânt? Îngerul așteaptă răspunsul, e timpul să se întoarcă la Dumnezeu, care l-a trimis. Și noi așteptăm de la Tine Doamna noastră, Cuvântul Îndurării, căci ne apasă destinul chinuitor al alungării noastre. Privește, acum îți ofer răscumpărarea mântuirii noastre: dacă accepți, a bătut imediat ceasul eliberării noastre! Dumnezeu ne-a creat în Cuvântul Său Veșnic și iată ne așteaptă nimicirea, în scurtul Tău răspuns se găsește concentrată speranța învierii noastre!

Sfântul Tău răspuns îl imploră nenorocitul Adam, împreună cu progeniturile sale alungate din Paradis. Răspunsul Tău îl cer Ábraham și regele  David. Răspunsul Tău îl imploră și restul, sfinții părinți, da, părinții Tăi, care și ei stau în umbra morții. Lumea întreagă așteaptă prosternată înaintea Ta răspunsul Tău! Pe bună dreptate! Căci de răspunsul buzelor Tale depinde lumina nenorociților, eliberarea prizonierilor, răscumpărarea celor loviți de judecată: da, mântuirea tuturor progeniturilor lui Adam, a națiunii Tale!

Răspunde repede îngerului Sfântă Fecioară, de fapt Domnului îngerului. Spune cuvântul, primește Cuvântul, spune cuvântul și primește Cuvântul Veșnic al lui Dumnezeu. De ce întârzâi? Ti-e teamă? Crede! Mărturisește! Acceptă chemarea! Vai, acum n-ar fi bine ca gândirea Ta feciorelnică să uite înțelepciunea! Înțeleaptă Fecioară, în aceasta să nu te temi să ai curaj.

Tu fericită Fecioară, deschide-ți Inima credinței, deschide-ți buzele pentru a vorbi, dă drumul Creatorului Tău în sanctuarul interiorului Tău! Fii atentă! Cel care este dorul lumii întregi bate la ușă. Ce se va întâmpla dacă pleacă mai departe până Tu eziți? O, atunci degeaba începi să-L cauți din nou pe cel pe care sufletul Tău Îl iubește.

Maria, pornește! Maria, deschide ușa! Maria, pornește în numele credinței, grăbește-Te cu dor fierbinte. Maria, deschide ușa și spune Da! Și Maria a spus: „Iată slujitoarea Domnului, fie mie după Cuvântul Tău!” (Lc.1,37)

Doar o dată să ne gândim ce s-ar fi întâmplat cu omenirea scufundată în păcat dacă Sfânta Fecioară ar fi spus nu Planului Sfintei Treimi. În viețile noastre ale tuturor sunt clipe de har care nu se mai întorc niciodată, decizii, perioade! Așa a fost vindecarea arborelui genealogic, așa este această novenă și în realitate așa este ispășirea în ultimele timpuri.

Fecioara Maria, împreună cu Sfântul Ei Fiu așteaptă de la noi să spunem Da salvării noastre și salvării altora. Pentru noi este cea mai importantă sarcină în ultimele timpuri!!!

 

Privire în viitor – luna aprilie 2011:

În aprilie programele de ispășire pe muntele Sfintei Treimi vor avea loc în zilele de 1-2-3-7 de la ora 15!

 

(Mesajele le primim în Nușfalău, prin intermediul  pr.Janos Cs. și al V.Ilona)

Mesajele din Nușfalău în limba română le găsiți pe internet la: www.muntelesfinteitreimi.ro

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-260-670508, 0040-768-712723