2011 – ANUL CUNOAȘTERII ȘI TRĂIRII SĂRBĂTORILOR – OCTOMBRIE

”Fericit este poporul care poate sărbători și poate umbla în lumina Feței Tale Doamne!” (Ps 88.16)

A 85-a întâlnire lunară de rugăciune în Nușfalău pe muntele Sfintei Treimi

Din Sfânta Scriptură să medităm evangheliile de duminica și de sărbători! (Mt. 21; 22; 23) 

Motto-ul lunii: „Mulțumiți întotdeauna pentru toate!” (Ef. 5,20)

Intenția comună de rugăciune: ne rugăm pentru ca în ciuda dificultăților, noi să fim recunoscători!

Sarcina noastră concretă va fi: în aceste luni este interzis să ne plângem, dar e permis să preamărim!

 

Învățătură de la Tatăl Ceresc în octombrie 2011

„Dragii Mei copii! Eu, cel care sunt Tatăl care a Creat, Susține și Îngrijește  lumea vizibilă și invizibilă, doresc în lunile următoare să vă chem la recunoștință.

Pentru ce să fiți recunoscători? Din Iubire Nemărginită, Eu, vi l-am dat pe Fiul Meu Drag, care și-a dat viața pentru mântuirea omenirii. Împreună cu Sfântul Meu Fiu vi l-am dat pe Spiritul Sfânt. Prin El vreau să vă conduc, să vă purific, să vă dau lumină, să vă dau daruri, ...

Eu v-am dat-o pe Maria, care prin credință, smerenie, iubire, curăție, ... este în primul rând un exemplu bun pentru voi. Maria, prin rugăciunea Ei mijlocitoare, vrea să readucă întreaga omenire la Mine. Voi să O ajutați ca tovarăși în opera de mântuire! Eu v-am dat Sfinții Protectori – prietenii voștrii cerești – la botez și la mirungere. Dacă îi rugați, cu ajutorul lor ceresc veți deveni sfinți, modele în comunitățile voastre. Eu v-am dat Îngerul Păzitor pe care l-am așezat lângă voi din clipa în care ați fost concepuți, ca să vă păzească trupul și sufletul, să vă iubească și să vă conducă, iar voi să fiți îngeri păzitori pentru cei dragi vouă. Am pus la dispoziția voastră toți Îngerii, în special pe Mihail, Gabriel și Rafael. Dacă îi rugați, ei vă pot ajuta în mod extraordinar ca să aveți un spirit angelic.

Eu v-am dat Soarele, Luna și stelele, ca în acestea să contemplați Atotputernicia Mea  și să cereți în fiecare zi cu spirit de copil ajutorul Providenței Mele. Eu v-am dat Pământul pe care trăiți! Împreună cu Pământul v-am dat aerul, râurile – mările – oceanele, peisajele minunate, diversitatea plantelor, pomii, fructele, ființele care trăiesc pe uscat, în apă și în aer, ca să simțiți Iubirea și Providența Mea și văzând acestea în inimile voastre să se aprindă de recunoștință față de Mine.

Eu v-am dat persoanele care vă iubesc: părinții, conducătorii religioși și laici, frații trupești și sufletești, prietenii,... Vă spun direct și indirect prin creaturile Mele, că vă iubesc ca pe copiii Mei. Eu v-am dat ca dar să vedeți, să auziți, să umblați, să vorbiți, să gândiți, să vă amintiți lucrurile bune,... Uneori vă puteți gândi că ați putea fi orbi, ologi, surzi, handicapați în orice domeniu.

În momentul conceperii voastre v-am pregătit locul în Rai și v-am invitat în adâncul sufletului vostru ca după o viață cinstită să vă ocupați locul în Împărăția Mea. Eu v-am creat ca să fiți fericiți deja pe Pământ și veșnic în Rai.

Trebuie să știți că-Mi provocați durere dacă spuneți cu spirit nerecunoscător: ’Eu am dreptul la toate acestea! Eu merit ceea ce am!’ În realitate totul este har, cadou de la Mine pentru voi, dar pentru care trebuie să învățați să fiți recunoscători. Să spuneți cu recunoștință gândindu-vă la trecut, prezent și viitor: Tată Creator – Susținător și Providențial! Te iubesc din toată inima și Îți sunt recunoscător pentru toate darurile!”

Dragii Mei copii! După toate acestea vă mai spun că nu doar aștept recunoștință de la voi, ci și Eu vă sunt foarte recunoscător și pentru cel mai mic bine pe care-l faceți pentru Mine și pentru creaturile Mele. Eu vă sunt recunoscător pentru fiecare gând bun, cuvânt bun, faptă bună, pentru iubirea voastrㅠ Eu vă sunt recunoscător dacă puneți în practică învățăturile auzite la programele de ispășire.

Eu vă sunt recunoscător când hotărâți de care comunitate vreți să aparțineți și mergeți înainte în spiritul acesteia. Vă spun: praful în sine e bun și ploaia la fel, dar cele două amestecate formează noroiul. Eu vă rog să vă trăiți vocația de ispășire cât mai curat posibil!

Eu vă sunt recunoscător și vă ajut în mod extraordinar dacă luptați pentru frații voștri bolnavi și legați: cu rugăciuni de eliberare și vindecare, cu post sănătos, cu liturghii oferite, cu pelerinaje pline de jertfe, oferindu-vă suferințele, cu apă sfințită și tămâie, cu viața voastră exemplar㠖 convertită.

Eu vă sunt recunoscător dacă trăiți cu seriozitate fiecare program de ispășire de parcă ar fi ultimul. Eu vă sunt recunoscător dacă prin convertire serioasă intrați în arca lui Noe, care mai este deschisă și pentru voi înainte de Marele Avertisment.

Eu vă recompensez cu pace sufletească dacă veți crede în sfârșit că fericirea nu se găsește în păcat nici pe termen scurt nici pe termen lung, ci se găsește numai în viața trăită în virtuți.

Eu vă dau o viață serioasă și rațională dacă renunțați la toate băuturile alcoolice, căci acestea sunt izvorul multor rele pentru voi. Aveți grijă nu distrugeți trupul și sufletul primit în dar de la Mine. Eu vă recompensez dacă vă întoarceți la prima iubire când Noi mai eram cei mai importanți pentru voi.

Eu vă voi fi recunoscător la separarea care va avea loc în curând dacă în loc să vă găsesc între neghină vă voi găsi între boabele de grâu.

Eu vă voi fi recunoscător dacă urmând modelul Sfintei Familii veți fonda comunități spirituale în familiile voastre sau împreună cu frații voștrii de suflet, în care învățați să vă rugați, să iubiți, să faceți binele.

Ca încheiere, ca semn al iubirii și recunoștinței Mele mă duc la voi toți și vă desenez un triunghi pe frunte. Astfel pe voi și pe cei dragi vouă aflați în inimile voastre vă ocup pentru Mine pentru veșnicie înainte de Marele Avertisment: în Numele Tatălui, a Fiului și a Spiritului Sfânt!

Acum vă binecuvântează Sfânta Treime ca să rămâneți mereu ispășitori recunoscători!!!

 

Cum îi ispitește cel rău pe creștinii care merg la biserică?

 

 

Un om care duminică dimineața se grăbea să ajungă la  biserică a fost foarte surprins când l-a găsit pe diavol aproape de ușa bisericii.
- Ce faci tu aici? – l-a întrebat surprins.
- Merg și eu la biserică, cum faceți și voi – a răspuns Satan. – Oamenii merg la biserică să se roage împotriva mea și să predice. Pe mine cine m-ar apăra dacă eu nu aș fi prezent?
- Și cum te aperi? – l-a întrebat omul care mergea la biserică.
O, pentru asta am mii de instrumente! În primul rând vizitez la momentul oportun acele familii care vor să meargă la biserică și mă străduiesc să provoc conflicte între soț și soție; îl îndemn pe soț să se enerveze din cauza gulerului prea tare prin care nu vrea să treacă nasturele și se rupe. Din această cauză își pierde buna dispoziție. Soția își pierde buna dispoziție pentru că își caută în zadar mănușile în sertare.
- Prin aceste mijloace îi împiedic să meargă la biserică sau le stric dispoziția ca să nu aibă foloase dacă merg.
- Pentru oamenii care - continua diavolul, - pornesc serioși și închiși în sine folosesc alte mijloace: Întotdeauna se găsește o fată sau o femeie care să atragă atenția asupra propriei persoane. Atunci îndrept privirile femeilor asupra îmbrăcăminții acestora; le fac să examineze în amănunt pălăria, bluza și predica trece peste ele. Iar bărbații care au puțină cultură literară descoperă în predică ici – colo câte o expresie mai puțin corectă sau câte o exprimare greșită și astfel sunt atenți la formă și nu la conținut. La plecarea din biserică fac observații reciproce și astfel se pierde tot efectul.
- Cealaltă femeie, se teme de răceală; deci o informez că aici sau acolo este un geam deschis și în timpul Liturghiei nu se gândește la altceva decât la curent și la pericolul care îi afectează sănătatea.
- Da, și afaceriștii! Aranjez astfel ca să primească vești proaste în seara dinainte sau dimineața înainte de Liturghie. Astfel pe parcursul Liturghiei capul le va fi plin de probleme lumești.
- Pe o bancă stă o mamă. A lăsat acasă un copil care doarme în leagăn; repede îi amintesc că copilul s-a trezit și acum este în pericol să cadă din pătuț. Această femeie va fi neliniștită tot timpul. Văd niște domni arătoși care-l ascultă atenți pe preot. Îi fac atenți că ceea ce aud acum se referă la o persoană sau la alta, care se află în biserică. Imediat încep să se gândească Ion la Petru, iar Alexandru la Iosif și pornesc către casă foarte mulțumiți de preot și de sine.
- Dacă nu pot distrage persoana în timpul Liturghiei, încerc să-l posed la ieșire. Ispitesc oamenii să vorbească despre tot felul de lucruri care nu au nicio legătură cu biserica. Îi dirijez ca după Liturghie să viziteze persoane la care se poate vorbi numai despre cele lumești și astfel șterg din sufletele lor toate impresiile bune pe care le-au primit în biserică.
Acestea au fost declarațiile diavolului pentru omul care îl întreba când a pornit spre biserică. Cât de real este și în viață. Fiecare poate adăuga la acestea din propria experiență.


(sursa: http://laudeturkincsek.blogspot.com/2011/07/ordog-templomban.html)

 

Să ne străduim să mergem la biserică astfel ca realmente să fie spre folosul sufletului nostru!

 

Tema de casă pentru luna octombrie:

„TATĂ CREATOR, SUSȚINĂTOR ȘI PROVIDENȚIAL! TE IUBESC DIN TOATĂ INIMA ȘI ÎȚI SUNT RECUNOSCĂTOR PENTRU TOATE DARURILE”

Mesajele le primim în Nușfalău, prin intermediul  pr.Janos Cs. și al V.Ilona)

Mesajele din Nușfalău în limba română le găsiți pe internet la: www.muntelesfinteitreimi.ro

e-mail: comunitateadeispasire@yahoo.com,  inf. 0040-768-712723

 

Privire în viitor – luna noiembrie 2011:

În noiembrie  programele de ispășire pe muntele Sfintei Treimi vor avea loc în zilele de 3-4-5-6 de la ora 13!

Toată luna îl vom preamări pe Spiritul Sfânt prin viețile noastre oferite.